[REPLY]
ik vind de afhandeling van een bestelling een beetje vreemd .
als je iets met ideal betaald en je krijgt je bestelling pas ander half a twee maanden later dan vinden ze het toch logisch om allemaal aparte rekeningen te gaan sturen als of je nog niet betaald heb .
MISSCHIEN de computer anders programeren???
Toetsenbord besteld op 30 april, levertijd zou een ca. een week zijn. Dit is langer dan bij de gemiddelde andere webwinkel, maar vanwege een korting (20 euro) heb ik het toetsenbord bij Otto besteld.
Na ruim anderhalve week gebeld waar het pakket bleef. Bleek dat de levertijd een week langer was geworden, maar ook bleek dat de bestelling nog helemaal niet in behandeling is genomen (ondanks dat ik direct via IDeal betaald heb en bevestiging heb gekregen van betaling).
Otto verwachtte dat mijn bestelling snel in behandeling zou worden genomen en vanaf dan zou de levertijd ingaan. Het komt er dus op neer dat het pakket naar verwachting eind mei pas binnen komt. Dus geen 1 week levertijd maar minstens 4 weken.
Daarnaast slaat het nergens op dat Otto een "volg uw bestelling" koppeling in het persoonlijk account heeft geplaatst, want de enige informatie die ik tot nu toe daar zie staan is wat ik besteld heb. Er wordt niet weergegeven wat de status is etc, zoals een goede webwinkel dat zou moeten hebben.
Ik bestel voortaan wel weer bij een normale, goede webwinkel die levering binnen 24 - 48 uur garandeert. Nu loop ik te prutsen met een toetsenbord dat niet lekker meer werkt.
bestelde een paar maanden geleden een laptop en kreeg bericht dat het niet leverbaar was. dus de bestelling geannuleerd en naar een ander aanbieder geweest en laptop gekocht kreeg ik weken erna 3 laptops thuis bezorgd van otto waar ik in eerste plaats wilde bestellen. dus gebeld en uitgelegd. ze zouden iemand langs sturen die het kwam ophalen ik moest die dag de hele dag thuis blijven want een precieze ophaal tijd werd niet gegeven. op t eind van de dag niemand langs geweest en gebeld dat wij het onaanvaardbaar vonden. er werd gezegd dat we het maar zelf moeten opsturen. dat gedaan en aangetekend opgestuurd. na maanden zien we op otto account dat we hen een X bedrag schuldig zijn. gebeld en nagevraagd bleek het een bedrag te zijn van de 3 laptops die zij nooit hebben ontvangen. gelukkig hadden wij de bewijsjes van verzending bewaard. weer een heel procedure gevolgd en formulieren heen en weer opgestuurd gekregen tot ze uiteindelijk uitgezocht hebben dat het een fout van hun is geweest. belachelijk gewoon. en dat heet service.
Enorme assortiment en de snelle levering.
Verkeerde maat gestuurd en toen ik het artikel retour stuurde en ik na 3 weken nog m'n geld niet terug had maar gaan bellen met Otto. Het artikel was goed ontvangen, en het geld stond als tegoed geregistreerd. Dat was mij op geen enkele manier medegedeeld. Toen ik zei dat ik het geld gewoon terug wilde, kon dat (excl de verzendkosten, die ben ik kwijt, maar dat zal wel normaal zijn). Ik heb het nog niet terug, maar ga er van uit dat dat goed komt. Al met al een slechte service dus!
ik vond de levering een beetje traag, kon er niet achter komen hoe dat kwam (geen inzage in status vd order). Retourprocedure ietwat onduidelijk. Fijn: de optie tot achteraf betalen.
ik heb 12 weken geleden iets besteld waarbij stond dat er een week levertijd was en heb nog steeds niets ontvangen. ik heb naar de klantenservice gebeld en daar vragen ze me om mijn geboortedatum. ik heb daar maar wat ingevuld omdat ik dat prive vind dus daar konden ze me ook niet verder helpen. dus ik mailen naar de klantenservice waar je binnen 2 dagen een antwoord zou krijgen, nou heb ik daar na 1,5 week ook geen reactie gehad. ik weet niet wat ik verder kan doen. en volgens mij ben ik mijn geld kwijt
Blauw vloerkleed besteld bij OTTO. Zwart vloerkleed werd geleverd. Ondanks belofte om binnen twee dagen te reageren, geen reactie. Weer een klacht ingediend. Nu komen ze wel met instructies hoe ik het artikel kan retourneren, maar niet met een voorstel om het juiste kleed te leveren. Via de klantenservice (15c/min)moet ik behalve het servicenummer, ook mijn geboortedatum geven. Die had ik verzonnen toen ik mijn klacht indiende, want ik vind dat dat hen niets aangaat. Nu weigeren ze me te helpen.
Mijn met ideal betaalde bestelling werd maar niet bezorgd, geen mailtje niets, klantenservice gebeld, daar werd meegedeeld dat Otto mijn bestelling niet kon verzorgen omdat ik de bestelling op mijn werkadres had willen laten bezorgen, terwijl de bestelling vooraf al betaald was!
Als je 6 dagen per week werkt moet je dus op de 7e dag naar een of andere ophaalservice toe...echt niet meer van deze tijd, en nu 2 weken later, nog steeds het bedrag niet teruggestort gekregen...nooit meer otto
Laarzen van € 279,- gekocht bij Otto, nog geen 10x gedragen want waren echte uitgaanslaarzen met hoge hakken en door mijn werk in de horeca ging ik nauwelijks stappen. Na lange tijd gestopt met werken in de horeca dus trok de laarzen op een dag aan en al gauw genoeg die dag, zool helemaal onder de laars uit en aan de andere kant begon het ook al. De laarzen vielen buiten de garantie, dat klopt, maar uitgelegd hoe en wat en moest de laarzen terugsturen. Bewijs goed bewaren werd geadviseerd dus ook gedaan. Nooit meer iets van gehoord. Na herhaaldelijk bellen en mailen moest ik het bewijs nog eens toesturen met een formulier, dus gedaan en weer niks op gehoord. Mailen en bellen en weer niks bereikt. Uiteindelijk weer eens iemand gesproken en weer afgesproken om formulier met kopie bewijs op te sturen en weer geen formulier ontvangen. Een jaar verder en nog niks bereikt voor laarzen van € 279,-. Principieel koop ik niks meer bij Otto tot het opgelost is terwijl ik een hele goede klant was.
Begin jauari bestelde ik een ledikant en wat beddengoed en de lattenbodem.
Beddengoed en lattenbodem kwamen in stukjes en beetjes binnen.
De man van het tnt-busje begint me al te kennen ha, ha.
Dan levert hij weer een pakje af, ik teken en dan blijkt dat ik alleen de poten van het bed heb ontvangen.
Ik ga bellen, maar de levering zal wel komen, zegt men.
Na 3 weken zeuren mag ik het vrachtbedrijf bellen.
Daar zegt men 1 deel van het bed binnen te hebben en nog op 1 deel te wachten, dat moet Otto nog opsturen.
Dan weer afwachten.
Weer eens met Otto bellen.
Het bed blijkt uitverkocht.
Er zal een afspraak worden gemaakt met mij om de pootjes weer op te halen. Snap niet zo goed waarom, maar ja.
Dan krijg ik net een email dat ik mijn rekening moet bekijken en dan zie ik staan dat ik achterloop met mij betaling van het bed!
Net maar weer een pittige email geschreven dat ik geen 208 euro ga betalen voor de poten van een niet geleverd bed!
Ik ga morgen maar weer bellen.
Ik heb zomaar het gevoel dat dit nog een lange weg naar mijn önschuld"wordt.
Eerlijk is eerlijk als het goed afloopt zet ik dat ook op facebook.
Het was het verjaardagskado voor mijn dochter die in Januari jarig was.
De site van otto is best wel gebruiksvriendelijk, ik vind het fijn dat de webpagina weer verder gaat waar de gebleven was na het bekijken van een product. Wel zou het fijn zijn als je een optie aan kan klikken om veel meer producten op een pagina te kunnen bekijken bijv. 25/50/100 enz.
De bestelde producten kwamen netjes verpakt aan. Alleen duurde het best lang voor het aankwam, ook wist ik niet precies wanneer ik het kon verwachten (hier heb ik niet echt last van gehad).
Wat de producten betreft die ik gekocht heb.. Best een aantal kledingstukken waren te groot, Ik kreeg wel de maat die ik besteld had, (vaak zelfs de kleinste maat die er was) maar nog waren veel te wijd en te groot. De kledingstukken die net niet te wijd waren heb ik gehouden en daar heb ik wel plezier van.
Wat ik dan wel weer heel goed vond, was het makkelijke retourneren. Zo durf ik sneller toch weer iets te kopen, om het thuis ook te passen. Ik hoop wel dat er wat aan het verschil in die maten gedaan wordt.
weken geleden besteld... nog niks ontvangen.. .balen !!!!
Ik heb een artikel besteld 3 weken voor sinterklaas. Deze heb ik ook direct betaald. Werd maar niet geleverd. Na steeds maar aandringen wanneer het geleverd zou worden, bleek dat dit artikel niet meer geleverd kon worden. Geld zou teruggestort worden. Nou mooi niet, ik moet het nog steeds terug krijgen. Shit bedrijf !!
Ik laat het er niet bij zitten en ik hoop dat andere mensen die niet tevreden zijn, dit bedrijf ook gaan aanpakken.
never answer questions correctly and bad customer service !
In november 2011 heb ik voor het eerst een bestelling gedaan bij online shop Otto.nl: laarzen van 129 Euro.
Aangezien de pasvorm niet goed was heb ik ze direct geretourneerd (eind november)
Elke week heb ik gecontroleerd of mijn geld al terug gestort was. Toen dit op 6 januari 2012 nog steeds niet het geval bleek heb ik gebeld met de klantenservice (een betaald 0900 nummer) Ik vroeg de dame wat de status was van mijn retour, aangezien ik nog geen geld terug had ontvangen. De reactie verbaasde mij; "Ok, dus u wilt uw geld terug? Dan maken wij het binnen 3 tot vijf dagen naar u over". Ik reageerde dat het me niet meer dan logisch leek dat als ik mijn bestelling retourneer ik ook mijn geld terug krijg. Mevrouw reageerde dat Otto ervoor kiest het tegoed niet terug te storten, maar te laten staan voor een volgende bestelling. Dit staat nergens vermeld en vind ik echt niet juist. Hoeveel mensen hebben er zonder het te weten nog 'tegoed'bij Otto staan omdat ze niet gecontroleerd hebben of hun geld is terug gestort? Maar het wordt nog erger.. Op 12 januari had ik mijn geld nog niet terug. Wederom gebeld met de klantenservice. Ze zouden het weer overmaken binnen 3 dagen.. 24 januari had ik mijn geld nog niet op mijn rekening en heb ik opnieuw gebeld met de mededeling dat ik een klacht had over het terugstorten van mijn geld en dat ik het crimineel vindt dat ze dit zo lang vast houden. Weer werd mij beloofd dat het binnen drie tot vijf dagen werd over gemaakt. Op 1 februari stond het nog steeds niet op mijn rekening. Weer gebeld en ze geven weer net zo vrolijk hetzelfde antwoord; "Oh u wilt uw geld terug, dan maken we het binnen 3 tot 5 dagen naar u over". Ik heb aangegeven dat ik ze niet meer geloof en dat ik ze aanraadt er een spoedbetaling van te maken zodat ik het geld de volgende dag binnen zou hebben. Het minste wat ze kunnen doen in dit geval. Ook aangegeven dat als ze het nu niet overmaken ik het uit handen geef. Ze beloofden dat ze het met een spoedbetaling over zouden maken. Maar u raadt het al.. het staat nog steeds niet op mijn rekening! Ik vind het crimineel, volgens mij wordt Otto.nl slapend rijk van de rente en de mensen die hun geld vergeten nadat zij het ongevraagd vasthouden..
vooral irritant dat je als je item heb bekeken weer op pagina 1 terecht komt ipv de pagina waar je op was, en dat je weer alle instellingen van maat etc moet invoeren. vaak ook fotos van andere produkten in uitleg over produkt.
voor de rest wel genoeg spullen om uit te kiezen, alhoewel niet heel erg goedkoop.
Goede levering, vind de webshop er alleen wat magertjes uitzien, zou veel beter kunnen. Denk als ze wat meer geld in de site zouden steken ze veel meer klanten weten te trekken.
Ik heb zelf nog nooit problemen met otto gehad: ik bestel op rekening (ben ook al jaren klant) en als iets niet goed was dan zonder problemen geretourneerd.
De kleding en schoenen zijn van goede kwaliteit maar ook niet goedkoop.
Wel een nadeel: ik wilde een keer van mijn bestelling afzien en had tijdig gebeld om te cancelen. De mevrouw aan de tel zei dat ik niet meer kon annuleren omdat het al onderweg was. Dus ik dacht nou dan komt het al vandaag of morgen. en toen kwam het pas 3 dagen later. Dus geretourneerd maar moest wel de verzendkosten betalen. Daarom een ster minder ;-)
Ik had een meningsverschil met Otto over 1 Euro. De prijs die ik op mijn afschrift van Otto had staan was 1 Euro lager dan de prijs die mij uiteindelijk werd berekend. Overigens moest ik wel 6x een mail sturen naar de klantenservice, voordat mijn klacht werd beantwoord. Natuurlijk heb ik de Euro betaald, nadat Otto zeer rigide vast bleef houden aan hun prijs. Maar dat ze vanwege 1 Euro iemand niet tegemoet willen komen die al bijna 20 jaar klant is, vind ik absurd.
Ik heb meerdere keren geprobeerd wat te bestellen bij de Otto. O.a een rolgordijn. Deze was op voorraad (stond op de site) en zou ik binnen 2 weken thuisgestuurd krijgen. Na 3 weken maar gebeld, en bleek ik het rolgordijn zelf retour gestuurd te hebben, volgens de telefoniste. Nogmaals opnieuw besteld, weer 2 tot 3 weken levertijd. Na 3 weken wachten toch maar weer opgebeld, en toen bleek het rolgordijn niet meer voorradig. Of niet op korte termijn.. Toen besloot ik de bestelling te annuleren, maar kon ik wel de gemaakte bezorg(retour)kosten betalen. De tweede keer dat ik bestelde, was het produkt op voorraad volgens de site, maar na de verwachte leverdatum toch maar weer is gebeld, en bleek er wat fout te zijn gegaan in het magazijn met verwerken van mijn bestelling.
Ik heb daarna nooit meer een poging gedaan om nog een keer wat te bestellen bij de Otto, ik kijk dan liever wat verder of ik het betreffende produkt op een andere internetsite kan kopen.
pantoffels besteld voor mijn oma, deze terug gestuurd en nieuwe besteld, dit allemaal per telefoon gedaan. pakket netjes terug gestuurd niets aan de hand. 2de paar was ook niet goed dus deze ook terug gestuurd. vervolgens beweerd otto de eerste pantoffels niet terug te hebben gestuurd. uiteindelijk 3 maanden lang heen en weer lopen bellen om men geld terug te krijgen. na 3 maande benoemde ze het opeens die dag binnen te hebben gehad. geef gewoon toe dat je fouten hebt gemaakt. ga niet doen alsof alles goed loopt
Helaas WAS ik een zeer tevreden klant die er af en toe wat kocht (eerst sparen). Toen ik een financieel meevallertje had, deed ik een grotere bestelling en ineens moest ik alles vooruit betalen i.p.v. in één keer.
Ik heb een keer in termijnen gekozen omdat ik iets nodig had en het vakantiegeld nog niet had. Na betaling van 1 termijn, het restantbedrag ineens betaald. Waarom ik nu ineens iedere bestelling, hoe laag ook, volgens Nicole (de telefoniste) altijd vooruit moet betalen is mij een raadsel. Ik heb toen de bestelling gecancled en heb het ergens anders gekocht. OP DEZE MANIER BEHANDEL JE EEN KLANT NIET of bestelde ik te weinig?
Na annuleren van mijn bestelling kreeg ik aanmaning om te betalen!
Goede service, kwaliteit en prijs.
Leuke mode die up to date is.
Heb op 2 okt. meubel besteld voor een make-over: 574416 70, staat nu nog op site. Was al een meubel van Neckermann onderweg, want die van Otto zou 5 weken duren. Plots zie ik staan "levertijd binnen 5 dagen", dus Neckermann afbesteld en wachten op Otto.
Het weekend van de make-over werd al meteen niet gehaald (smoezen als "ja, tekst moet nog worden aangepast naar 5-10 dagen" en "uw bestelling kwam pas 4 okt door en HIER staat 5 tot 10 dagen". Later zeiden ze weer "5 tot 10 WERKdagen", dus het kan nog komen. Maar het transportbedrijf kan pas as. WOENSDAG de 17 okt. leveren, is dat BINNEN 5 DAGEN? En dat alles kost me 24,95 ook nog. (Dus bijna 60 guldens voor een kastje).
Heb 4x gebeld om te klagen; 1x hoorn erop, geen enkele keer excuses en na nog eens 23 euro verbeld te hebben (want MIJ bellen ze niet met een oplossing!) krijg ik eindelijk mijn compensatie... "de volgende zending hoeft u geen verzendkosten te betalen".
Dus 5,95 voor al deze ellende; waarom bestel ik hier eigenlijk nog?!
Service is goed bij Otto maar leverbaar binnen 5 dagen betekend doorgaans leverbaar binnen 10 dagen tot 2 weken.Mag best wat sneller of de levertijd aanpassen op de site!Verder al jaren trouwe klant en zal dat ook blijven
Ik had een 5 delige set besteld (tafel + stoelen). Verkeerde kleur stoelen geleverd, hele set moest terug. Weken later eindelijk nieuwe set binnen gekregen, weer exact dezelfde (en dus verkeerde) stoelen. Hoe moeilijk kan het zijn? En waarom moet het zo lang duren?
Inmiddels heb ik nog steeds niet de juiste spullen, maar wel meerdere facturen gehad die ik volgens de klantenservice (betaallijn) niet hoef te betalen (als dat niet hoeft, stuur ze dan ook niet).
Heel moois en goedkoper.. maar veel elektronica zijn even duurder als andere site's... ik let alleen op schoenen en vooral huisspulletjes met led verlichtingen.. heel handig om via otto te kopen.
Problemen met een soundmaster nostalgische cd/radio van bijna 2 jaar oud..
Helaas hield de cd er mee op Apparaat niet veel gebruikt. Mail gestuurd naar Otto en Otto belde netjes terug.Kon ander produkt uitzoeken of het geld terug krijgen.Heb ondertussen ander apparaat besteld.
Otto klasse !!
Werkt over het algemeen correct. Wel erg traag.
Mijn ervaring met Otto is echt prima. Inmiddels al vaker producten gekocht en tot op heden altijd goed gegaan!
Telefonisten zeggen maar wat om er vanaf te zijn.Wacht al maanden op mn loopband.Zou 2weken levertijd hebben.Nooit meeer Otto.Ik ga naaar wehkamp!Wilde het een kans geven maar kansloos.
Klant vond deze beoordeling nuttig
Verschrikkelijke telefonistes, late levering. Televisie besteld, gelijk betaald, het is nu 6 dagen later. Nog niks. Volgens de telefoniste kan het nog wel 5 tot 10 dagen duren :-(. En of ik verder nog vragen heb? Nou die heb ik niet, ben eigenlijk wel boos. Volgende keer wordt het waarschijnlijk wel wehkamp, prima levering en beleefde mensen.
Klant vond deze beoordeling nuttig
Laatste bestelling ging prima.
Groetjes
Daniëlle
Stel je bent alleenstaand en hebt geen verstand van electro en techniek. Je wilt snel een nieuwe vaatwasser of gasfornuis zonder bij vier winkels vier verschillende adviezen te horen. Je wilt dat het apparaat bezorgd wordt, eventueel ook de trap op gesleeept en aangesloten. Neem Otto, die doen dat allemaal voor je en binnen een paar dagen is je probleem opgelost voor een schappelijke prijs.
Niet op tijd leveren, maar wel een rekening sturen met veel rente rente natuurlijk . Otto lijkt meer een bank van lening dan een klantgericht warenhuis.
Klant vond deze beoordeling nuttig
Het lijkt wel een zolderkamerbedrijfje, leveringen veel later dan aangegeven levertijd, geen excuses maar wel de nota vooraf opsturen. Had een rijstkoker besteld, doos was zichtbaar open geweest, verpakking slordig en de deksel van de koker vuil, deze was al gebruikt. Zat geen retourbon bij, dus moet maar raden hoe dit in zijn werk gaat.
Hoi,
Ik had dus iets besteld bij Otto maar een 2 schirtjes terug gestuurd omdat ik het maar niks vond. Nu kreeg ik van de maand 3 maart een herrinnering met een boete van 4 euro dat ik 1 shirt nog niet betaald had. Nou ja dat stond er niet eens ik moest nog een bedag van 19 euro betalen. Ik zou terug gebeld worden, uiteindelijk zelf maar gebeld tjah ik moet wel binnen 8 dagen betalen! Uiteindelijk iemand aan de telefoon die een soort rekensom maakt waar je niks van snapt uiteindelijk heb i kde site er zelf bij gepakt en gezegd dat her dus niet klopt dat ik 2 shirts had terug gestuurd de eerste keer. Ze bleef volhouden dat het er 1 was. Ik weet 100% zeker dat ik het hello kitty shirt terug had gestuurd. Ik hoopte dat maat 36 zou passen maar helaas en maat 38 was er toen niet. Ik heb het in 1 pakket gedaan. Vraagt ze heeft u de retourbon nog?? Ja hallo die moet je er bij in stoppen als je hem retour stuurt. Ik krijg nu een brief en gaan het nakijken maar ik weet nu al dat uiteindelijk toch wel weer zou moeten betalen!!! Dat ze het shirt nergens kunnen vinden!! Ik bestel nooit weer wat bij Otto!!!